Ιστορικό – Προφίλ

Η «VIOLASTEX, Κ – Δ Τσάτσος Α.Ε.» ιδρύθηκε το 1973 από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο με την επωνυμία «VIOLASTEX – Κ. Τσάτσος και ΣΙΑ Ο.Ε.». Από το 1976 μέχρι το 2001 λειτούργησε με νομική μορφή Ομόρρυθμου Εταιρείας και από το 2002 μέχρι σήμερα λειτουργεί με τη νομική μορφή Ανώνυμης Εταιρείας.

Αρχικά δραστηριοποιήθηκε στην παραγωγή και εμπορία περιελιγμένων ελαστικών νημάτων για την καλτσοποιία. Μέσω μιας σειράς επενδύσεων τόσο σε μηχανολογικό εξοπλισμό όσο και σε εξοπλισμό ποιοτικού ελέγχου, η VIOLASTEX αναπτύσσεται συνεχώς, προσαρμοζόμενη στις απαιτήσεις της αγοράς και στις εξελίξεις που κυριαρχούν στους κλάδους της καλτσοποιίας, της πλεκτικής και της υφαντουργίας. Η εταιρεία έφερε πρώτη στην ελληνική αγορά το 1997 μηχανήματα παραγωγής πονταριστών νημάτων με ελαστομερές, τα οποία μέχρι και σήμερα δεν παράγονται από καμία άλλη εταιρεία στην Ελλάδα.

Σήμερα η VIOLASTEX παράγει μια μεγάλη ποικιλία επενδεδυμένων νημάτων με καουτσούκ και ελαστομερή σε διάφορους τίτλους και χρώματα, με μεγαλύτερη εξειδίκευση στα νήματα διπλής περιέλιξης και στα νήματα airjet. Επιπλέον η εταιρεία εμπορεύεται ευρεία γκάμα νημάτων νάιλον σε διάφορα χρώματα και τίτλους, ώστε να παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους πελάτες της. Η VIOLASTEX απευθύνεται περισσότερο στην ελληνική αγορά, πραγματοποιεί όμως και εξαγωγές σε περιορισμένο μέγεθος.

Η VIOLASTEX είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος εταιρεία του κλάδου της στην Ελλάδα με συνεχή παρουσία στην αγορά παραγωγής ελαστικών νημάτων εδώ και 30 έτη και στην αγορά παραγωγής νημάτων αirjet 8 έτη.